Aktualno, Novice

Letošnji december prinaša »Pravljično Božičkovo domovanje v Črno na Koroškem«

Med povabili iz celega sveta se je dobri mož, odzval na povabilo Črnjanov ter iz severnega tečaja prestavil domovanje v veselem decembru prav v vas olimpijcev. Da ji povrnemo sijaj ter jo čarobno obarvano popeljemo skozi najbolj praznični mesec v letu ter širšo javnost povabimo na zimsko pravljično doživetje na Koroškem.

Črno na Koroškem širna Slovenija in svet pozna kot vas olimpijcev, tam domuje gostoljubje domačinov, slovi pa tudi po urejenosti. V zadnjem času se jo omenja predvsem kot eno izmed najbolj prizadetih občin v avgustovski poplavah, a Črna na Koroškem je danes spet čarobna dežela, tamkajšnji domačini pa so še bolj povezani med seboj. Tam domuje tudi Kralj Matjaž s svojo Lenčico in ne boste verjeli v letošnjem decembru jo je kot najbolj pravljično za svoje domovanje izbral tudi Božiček.

Zgodila se bo nova, pravljična, predpraznično obarvana zgodba, ki bo pustila sled. Črno na Koroškem bo čarobni mesec december spremenil v kraj, kamor sta se letos Božiček in Vilin Tjan odločila, da prestavita Božičkovo delavnico in dom ter s tem Črni na Koroškem pomagata in jo s čarovnijo naredita še bolj pravljično in vabljivo kot kadarkoli do zdaj.

Celotno dogajanje bo potekalo od petka, 8. decembra 2023 do nedelje, 23. decembra 2023.

Ulice in deli Črne na Koroškem se bodo spremenili v praznično preobleko lučk, mnogih prizorišč dogajanja, prebirali bomo pravljice, ne bo manjkal photobooth z možnostjo fotografiranja, pokušali bomo lokalne dobrote, na vsakem koraku srečevali Božičkove kape, pomočnike in decembrske dobre vile … Skozi ulice vas bo vodil vonj po cimetu in kuhančku ter poseben Božičkov zemljevid, vsako soboto ob točno določeni uri pa se bo dobri mož podal tudi na spust z Olimplinom in to bo posebno doživetje. Organizatorji niso pozabili niti na Božičkov nabiralnik s pismi, ki jih bo seveda skrbno prečesal in prebral. Pridružili se boste lahko Božičkovem teku, iskali skriti zaklad in še mnogo več …

Pestro praznično dogajanje, ki bo napolnilo vsak kotiček Črne na Koroškem, pa bo svoj vrhunec doživelo v čarobnem Božičkovem domovanju – v  Črjanskem raju in prav tam se bodo pisale mnoge zgodbe, ki bodo risale nasmehe ter grele srca naših najmlajših otrok, pa tudi tistih, ki to ostajajo po srcu. Obiskovalci se bodo v nekaj kilometrov odmaknjeno pravljično deželo odpravili z organiziranim prevozom ali osebnim avtomobilom.

V programu bodo sodelovali tudi znani lokalni obrazi ter nastopajoči iz vse Slovenije : BQL Rok Piletič, Nika Zorjan, Dejan Dogaja, Romana Krajnčan, Primož Suhodolčan, Trkaj, Ribič Pepe, Pižama  – Boštjan Gorenc in še marsikdo … Vse prireditve, razen obiska Božičkovega raja in domovanja so brezplačne.

Vabljeni, da program spremljate na socialnih omrežjih:

Fb: Pravljično Božičkovo domovanje v Črni | Facebook

Ig: Božičkovo domovanje v Črni (@bozicekvcrni) • Instagram photos and videos

Spletna stran: Domovanje – Božiček v Črni (bozicekvcrni.si)

 

Doživite nepozabno decembrsko pravljico v Črni na Koroškem!

Skoči do osrednje vsebine