Kdaj? 9. 3. 2022 in 10. 3 . 2022
Kje? na lokaciji MPIK Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec
Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil (bari, gostišča, restavracije, okrepčevalnice, menze, slaščičarne, kavarne, turistične kmetije, pekarne, predelava, prevoz živil in drugo) in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezani upoštevati načela sistema HACCP.
Usposabljanje za odgovorne in ostale osebe, ki delajo v prometu in proizvodnji z živili se izvaja na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili in vse ostale veljavne zakonodaje s področja živil in materialov, ki prihajajo v stik z živili.
VSEBINA DELAVNICE:
- zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil – novosti;
- kultura varnosti hrane;
- obveznosti prevoznikov pri transportu živil;
- varna prehrana in dejavniki tveganja;
- mikrobiološka merila;
- dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili (hladna veriga), križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost, validacija,….);
- čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);
- dobra higienska praksa;
- označevanje živil (alergeni, akrilamid, transmaščobne kisline, energijsko hranilne vrednosti, Informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih) – dopolnitev HACCP dokumentacije;
- vodenje HACCP dokumentacije, prilagoditve dokumentacije in verifikacija;
- inšpekcijki nadzor, najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;
- preventivni ukrepi za preprečevanje razmnoževanja legionele v hišnem vodovodnem omrežju (HVO);
- priporočila NIJZ RS v zvezi s preprečevanjem legionele;
- implementacija načrtov preprečevanja razvoja legionel v praksi;
- praktični primeri izdelave načrta;
- priporočila za izvajanje dejavnosti v času epidemije COVID 19.
Izvajalec/ka: TRIS svetovanje, Sonja Čeferin Tomaš s.p.
TERMIN IN LOKACIJA:
KJE: na lokaciji MPIK Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec (1. nad., P-9A).
KDAJ: sreda, 09. 03. 2022 od 09:00 – 14:00 in
četrtek, 10. 03. 2022 od 09:00 – 14:00 ure.
PRIJAVE:
Za udeležbo na brezplačnem usposabljanju se lahko prijavite:
- do petka, 04. 03. 2022 preko spletnega obrazca:
- prijavni obrazec za PODJETJA/druge – prijavite se
- Prijavni obrazec za FIZIČNE OSEBE – prijavite se TUKAJ.
Dodatne informacije dobite na tel. štev.: 02/ 88 42 925 ali na 051 819 440.
Vsa navodila glede izvedbe brezplačnega usposabljanja in ostalimi podrobnostmi prejmete dan pred dogodkom.
Za SPOT Svetovanje Koroška:
Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.
Veronika Zupanc, podjetniška svetovalka
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Aktivnost se financira iz sredstev namenjenih za zunanje storitve za SPOT Svetovanje KOROŠKA, kot del aktivnosti iz akcijskega načrta SPOT Svetovanje KOROŠKA: »Usposabljanje in delavnice.«