Novice

Delavnica o upravljanju pohorskih planj

Številni interesi na Pohorju terjajo aktivno upravljanje in usklajevanje. Cilj projekta SUPORT je, da se doseže učinkovitejše upravljanje in spremljanje stanja območij Natura 2000, in sicer z iskanjem rešitev za bolj trajnostni razvoj Pohorja. To bo hkrati zagotavljalo izboljšanje stanja naravovarstveno visoko vrednih območij in razvoj prostočasnih aktivnosti v naravi. Pri tem sodelujemo Zavod za gozdove Slovenije (vodilni partner projekta), Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, RRA Koroška, Občina Zreče ter Občina Ribnica na Pohorju.

Vabimo vas, da se nam 4. februarja 2016 pridružite na delavnici, s pričetkom ob 9. uri, ki bo potekala v Centru Kope – večnamenskem objektu občine Mislinja na Kopah (Razborca 64, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu).

Na njej želimo predstaviti problematiko upravljanja pohorskih planj, travišč, ter skupaj z vami iskati rešitve za učinkovitejše upravljanje, ki bo omogočalo ohranjanje biotske pestrosti in kulturne dediščine tega prostora, ob hkratnem razvoju prostočasnih aktivnosti.

Podrobnejši program z vabilom je priložen v spodnji .pdf datoteki.

Prosimo, da vašo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 1. 2. 2015, na elektronski naslov info@rra-koroska.si ali telefonsko številko 05 90 85 190.

Foto: Tomo Jeseničnik

Projekt SUPORT – trajnostno upravljanje Pohorja se izvaja s finančno podporo Finančnega mehanizma EGP.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine