Novice

Konec tedna se bo na Koroškem zgodila ledena pravljica snežnih skulptur – 32. Gradovi kralja Matjaža. Vabljeni, da jo obiščete tudi kot graditelji

V Črni na Koroškem se bodo ta konec tedna odvijali že 32. Gradovi Kralja Matjaža. Prireditev, ki se odvija že tradicionalno bo letos potekala od petka, 26. januarja do nedelje, 28. januarja 2024 in to na Matevžavih travnikih pod stadionom v centru Črne na Koroškem. 

Dogodek, ki poteka že tradicionalno vsako leto privabi obiskovalce od blizu in daleč. Celodnevno gradnjo pa vselej spremlja pester zabavno kulturni program (predstavitev številnih ekip, izbor Alenčice, večerna osvetlitev snežnih gradov, ognjena predstava, laser show, svečani prihod kralja Matjaža, podelitev nagrad najboljšim ekipam, glasbeni nastopi …). Pravljično dogajanje doživi svoj vrhunec zvečer, ko se prižgejo bakle in vse snežne skulpture čarobno zažarijo v soju ognjenih plamenic. No, v soboto bodo za najboljšo večerno zabavo poskrbeli člani odlične zasedbe Kingston, ki vselej navdušijo vse generacije. V okviru celotnega dogajanja pa bodo nastopili tudi: Adi Smolar, Adrijana Kamnik, Damijan Zih, Milan Kamnik, Nipke, Dunja Vrhovnik, Nushy, Samo Sam, Fredi Miler, Vera Trafella in drugi …

 

Zadnji dan dogajanja, v nedeljo, je namenjen najmlajšim obiskovalcem. Ti se bodo lahko zabavali na otroških delavnicah, animacijah, lutkovni predstavi, možnost jahanja, iskali bodo skriti zaklad in še in še.  

Vabijo vas, da jih s svojo ekipo obiščete in se preizkusite v gradnji snežnih gradov in skulptur. Ta bo potekala v soboto, 27. januarja 2024. Vse kar potrebujete za udeležbo je dobra volja, dobra družba, topla oblačila in orodje za izdelavo gradov oz. skulptur. Čakajo pa vas izjemno privlačne nagrade (oddih na otoku hrvaškem otoku Šolta, spusti po jeklenici Olimpline, ogled Podzemlja Pece z vlakcem in kajakom, darilni boni za doživetja v Geoparku Karavanke, tradicionalna splavarska rajža s splavarsko malico v družbi Koroških splavarjev na Dravi ter druge zanimive nagrade …).

Kot posebno nagrado vsi člani ekipe prejmejo tudi enodnevno brezplačno smučarsko vozovnico po izbiri za smučanje na smučišču Črna na Koroškem za sezono 2023/2024. Prav tako bo poskrbljeno za brezplačno parkirišče do samega prizorišča.

Zagotovo pa letošnje dogajanje prav posebno, saj bo vas olimpijcev, po siloviti avgustovski poplavi, zaživela v vsej svoji idilični snežni podobi, občani pa bodo predano ter gostoljubno skrbeli za vse, ki vas bo v dneh dogajanja zaneslo k njim. Celotna prireditev Gradovi kralja Matjaža pričara zabaven in razigran zimski vikend v naravi. Združuje, povezuje in odpira vrata domišljiji ter optimizmu, vse to kralju Matjažu v čast. Veselijo se vašega obiska! 

 

Več informacij najdete TUKAJ.

         

 

Avtor naslovne fotografije: Tomo Jeseničnik

 

 

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine