Cilji intervencije so v skladu z drugim odstavkom 3. člena uredbe naslednji:
– spodbujanje povezovanja lokalnih proizvajalcev v verigi preskrbe s hrano od lokalnih proizvajalcev, do predelovalcev, zadrug, sektorja HORECA, obratov javne prehrane ali trgovin, kar bo prispevalo k večji usklajenosti ponudbe in povpraševanja na geografsko zaokroženem območju
– povečanje števila lokalnih proizvajalcev
– večja prepoznavnost in višja dodana vrednost lokalnih proizvodov z vključevanjem v znamke ali kolektivne znamke oziroma sheme kakovosti
– prispevek k trajnostni proizvodnji in predelavi lokalnih proizvodov
– izboljšanje prenosa znanja znotraj verige preskrbe s hrano ter
– ozaveščanje lokalne skupnosti o pomenu lokalno pridelane hrane
Več: https://www.uradni-list.si/_pdf/2024/Ra/r2024081.
Prijavitelj javnega razpisa:
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano