Novice, Razpisi

Objavljen je 2. javni razpis za vključitev v projekt “PONI Koroška 2023-28”

Regionalna razvojna agencija za Koroško v marcu končuje delo s 1. skupino udeležencev projekta in obenem razpisuje 2. javni razpis za vključitev 10-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive (“PONI Koroška 2023-28”).
 

Projekt “PONI Koroška 2023-28” je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej.  Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Koroška, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Koroški regiji, ter da so na dan pričetka vključitve osebe z nami zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi.  Prijava poteka preko javnega poziva, objavljenega na spletni strani RRA Koroška. Razpis je odprt vse do 29. 3. 2024.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Koroška 2023-28 bo do leta 2029 vključenih 106 potencialnih udeležencev, pričakuje pa se 30 % realizacija projekta oziroma registracija 32 novih poslovnih subjektov najkasneje v obdobju 1 leta po zaključku usposabljanja.

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

DODATNE INFORMACIJE O PROJEKTU

Informacije v zvezi s projektom PONI KOROŠKA lahko dobite tudi na e-mailu info@rra-koroska.si, na tel. 059 085 193 ali osebno na sedežu RRA Koroška, Meža 10, 2370 Dravograd.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine