Ostali razpisi

2. javni razpis za sofinanciranje gradnje objektov za zagotovitev varnega okolja bivanja za osebe, ki so odvisne od pomoči drugih

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje gradnje objektov, katerih namen je zagotoviti varno okolje bivanja za osebe, ki so odvisne od pomoči drugih. Sofinancira se gradnja objektov (gradbena, obrtniška in inštalacijska dela), zunanje ureditve in oprema objektov, ki bodo grajeni kot manjše samostojne bivalne enote1 v skladu s sodobnimi gradbenimi standardi, uporabo trajnostnih materialov ter upoštevanjem zahtev za skoraj nič energijske objekte.

Objekti se lahko gradijo kot samostojne enote v skladu z zahtevami za vzpostavitev čistih/nečistih poti in možnostjo zagotavljanja ustreznih prostorskih pogojev za preprečevanje in obvladovanje tveganja prenosa povzročiteljev nalezljivih bolezni. V skladu s Prilogo 1 Uredbe o razvrščanju objektov (Uradni list RS, št. 96/22) se objekti na nivoju podrazreda klasificirajo v podrazred 11302 Stanovanjske stavbe za posebne družbene skupine.

Več: https://www.uradni-list.si/_pdf/2024/Ra/r2024053.pdf

Prijavitelj javnega razpisa:

Ministrstvo za solidarno prihodnost

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine