Splošni pogoji poslovanja

S 25. 5. 2018 je v vseh državah članicah EU stopila v veljavo Splošna uredba o varstvu podatkov (angl. GDPR).

V podjetju RRA Koroška d.o.o. (v nadaljevanju: RRA Koroška d.o.o.) se zavedamo pomena osebnih podatkov in zasebnosti naših strank. Ker želimo ohraniti zaupanje in sloves varnega in zanesljivega partnerja v izobraževanju odraslih, bomo vaše osebne podatke obdelovali skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Upravljavec osebnih podatkov je RRA Koroška d.o.o., s sedežem na Meža 10, 2370 Dravograd.

RRA Koroška se zavezuje, da bo ščitila vašo zasebnost in razvijala tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo.

Z uporabo spletnega mesta www.koroska.si soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Če imate kakršna koli vprašanja, se lahko na nas obrnete preko telefonske številke (0590 85 182) ali elektronske pošte (info@rra-koroska.si).

 

Osebni podatki

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko nam jih posredujete, na primer preko vaše uporabe spletne strani in njenih funkcij, ko nas kontaktirate preko posebnega obrazca spletne strani, neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali prek družabnih medijev, ko se udeležite kakšnega izobraževalnega programa, ali na kakršen koli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke.

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Obdelujemo le tiste osebne podatke, v obdelavo katerih privolite npr. ob naročilu na e-novice, prijavo na izobraževanja ali usposabljanja, kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga, je obdelava potrebna za izvrševanje pogodbenih obveznosti, ali kadar je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.

Vrste informacij, ki jih zbiramo o vas, lahko vključujejo informacije, kot so:

 1. vaše ime in priimek;
 2. naslov vašega prebivališča;
 3. vaš elektronski poštni naslov, ki ste nam ga posredovali;
 4. vaša telefonska številka;
 5. ime podjetja.

Pridobivamo lahko tudi vaše osebne podatke iz določenih javno dostopnih virov, vključno z javnih spletnih podatkovnih baz, poslovnih imenikov, medijskih publikacij, socialnih medijev, spletnih strani in drugih javno dostopnih virov.

 

Uporabniki osebnih podatkov

Sodelujemo z naslednjimi obdelovalci:

 1. s podjetjem Revolver d.o.o., Glavni trg 30, 2380 Slovenj Gradec, Stroka produkt d.o.o., Koroška cesta 61a, 2360 Radje ob Dravi, Boštjan Gorenšek s.p., Leše 58, 2391 Prevalje, AV Studio d.o.o., Koroška cesta 55, 3320 Velenje, za vzdrževanje spletne strani; 
 2. s podjetjem Infosys d.o.o. Partizanska ulica 20A, 2390 Ravne na Koroškem,  za računovodske in kadrovske storitve;
 3. s podjetjem A.L.P.Peca d.o.o., za vzdrževanje računalniške opreme.
 4. Z ostalimi institucijami javnega sektorja (kot npr. ZZZS, zavod za zaposlovanje,…), ki smo jim skladno z zakonom dolžni posredovati določene podatke.

Namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabimo za enega ali več naslednjih namenov, kot so opredeljeni v nadaljevanju.

 1. Komuniciranje v zvezi z namenom obveščanja.
 1. Komuniciranje v zvezi s posodobitvami in novostmi na naši spletni strani, nudenjem naših storitev in odgovorom na povpraševanja, ki jih prejmemo od vas, internih tržnih raziskav, obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih RRA Koroška nudi. To bo potrebno bodisi iz razloga, da vas občasno obveščamo o spremembah na naši spletni strani, da izvedemo pogodbo, ki smo jo sklenili z vami, da pripravimo ponudbo, ali za naš zakoniti interes izpolnjevanja in potrditve vaših zahtev, da vam zagotovimo naše storitve in odgovorimo na vprašanja, ki jih prejmemo od vas.
 2. Deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami (v nadaljevanju: naši podobdelovalci), ki so povezani z nami v zvezi z našim zagotavljanjem storitev, kot so naši poslovni partnerji, ponudniki e-pošte, ponudniki spletnega gostovanja in ponudniki različnih storitev informacijskih in komunikacijskih tehnologij. To bo potrebno bodisi za izvedbo pogodbe, ki smo jo sklenili z vami (ali za pripravo ponudbe), za naš zakoniti interes učinkovitega vodenja in upravljanja našega poslovanja, za skladnost s pravnimi obveznostmi, ki nas zavezujejo, ali za lastne namene neposrednega trženja. Kadar delimo vaše osebne podatke, bomo to storili dosledno na podlagi potrebe po seznanitvi, v skladu z ustreznimi omejitvami zaupnosti, na anonimizirani osnovi, kolikor je le mogoče, in le toliko, kolikor je to nujno potrebno za katerega koli od teh namenov.
 3. Uveljavljanje naših zakonskih pravic in upoštevanje zakonov, predpisov in drugih zakonskih zahtev. To je potrebno za naš zakoniti interes varovanja našega poslovanja in uveljavljanja naših pogodbenih ter drugih zakonskih pravic, za zagotavljanje fizične, omrežne in informacijske varnosti ter celovitosti. To je potrebno za naš zakoniti interes, da zagotovimo varen in brezkompromisen IT-sistem in omrežja, vključno z varnostnim kopiranjem ter arhiviranjem, preprečevanjem zlonamerne programske opreme, virusov, napakami ali drugimi škodljivimi kodami, za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do naših sistemov in vseh oblik napadov ali poškodb naših IT-sistemov ter omrežij. Morda bomo morali uporabljati in obdelati vaše osebne podatke, da bi bili v skladu s pravnimi obveznostmi, ki jih moramo spoštovati.
 1. Identificiranja morebitnih kaznivih dejanj ali groženj za javno varnost pristojnemu organu. To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja uspeha našega poslovanja, preprečevanje kriminala, za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, za splošni javni interes ali za zakonite interese vladnih organov in pristojnih organov, ki preprečujejo kazniva dejanja.
 1. V zvezi s katerim koli pravnim ali morebitnim pravnim sporom ali postopkom. To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja in zagotavljanja uspeha našega poslovanja, reševanje sporov in dajanje takšnih razkritij, kot to zahtevajo zakoni, ali za katere menimo, da ravnajo razumno, z zakonom.
 2. Zbiranje podatkov za spremljanje statistike obiskanosti spletne strani.

Hramba osebnih podatkov in obdobje obdelave

Osebnih podatkov ne obdelujemo dlje, kot je potrebno za doseganje namenov, za katere so bili osebni podatki zbrani.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon ali interni akt podjetja.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbe, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hranimo podatke še eno leto po pravnomočnosti sodne, arbitražne odločbe ali poravnave.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve ali zakonitega interesa, hranimo do preklica vaše privolitve oziroma zahteve po prekinitvi obdelave.

IZNOS

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije in jih ne iznašamo v druge države.

Varovanje osebnih podatkov

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov, vključno z:

 1. načelom najmanjšega obsega podatkov in obdelave na anonimizirani osnovi, kadar koli je to mogoče;
 2. usposabljanjem naših zaposlenih o pomembnosti zaupnosti in ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših podatkov;
 3. zavezanostjo k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti zaposlenih pri zasebnosti;
 4. omejitvijo dostopov do osebnih podatkov na posameznike, ki te podatke potrebujejo pri svojih nalogah;
 5. stalnim in celovitim posodabljanjem ter preizkušanjem naše varnostne tehnologije;
 6. skrbno in odgovorno izbiro naših podobdelovalcev;
 7. uporabo varnih strežnikov za shranjevanje vaših osebnih podatkov;
 8. imenovanjem pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen. Če nam posredujete kakršne koli informacije preko interneta (po elektronski pošti, prek naše spletne strani ali na kakršen koli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost. Ne moremo biti odgovorni za kakršne koli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov preko interneta.

PIŠKOTKI

Piškotki so datoteke s podatki, ki so poslane s spletnega mesta v brskalnik, da bi zabeležili informacije o uporabnikih spletnega mesta. Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. Nekatere ali vse piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko zavrnete s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanjša vašo zmožnost uporabe naših spletnih strani ali nekaterih ali vseh njihovih funkcij.

Pravice posameznika

Opozarjamo vas na naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate tako, da pošljete elektronsko poštno sporočilo na info@rra-koroska.si in:

 1. zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov in informacij v zvezi z našo uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov;
 2. zahtevate popravek ali brisanje vaših osebnih podatkov;
 3. zahtevate, da omejimo uporabo vaših osebnih podatkov;
 4. uveljavljate pravico do prenosljivosti osebnih podatkov;
 5. ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za določene namene;
 6. zahtevate umik soglasja k naši uporabi vaših osebnih podatkov, kjer obdelavo izvajamo na podlagi vašega soglasja.

Če umaknete svoje soglasje, to ne bo vplivalo na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi vašega soglasja pred dnem, ko boste umaknili vaše soglasje.

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu – Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji.

Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, glejte člene od 12 do 23 Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Prav tako lahko uveljavljate svojo pravico, da nasprotujete uporabi ali obdelavi vaših osebnih podatkov za namene, ki jih naše podjetje zbira, tako da pošljete e-poštno sporočilo na info@rra-koroska.si, s katerim zahtevate, da vam prenehamo pošiljati sporočila.

Vsakič, ko nasprotujete kontaktiranju z naše strani z drugačno komunikacijsko metodo kot s sporočili, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, ki nam omogočajo, da vas prepoznavamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Andrej Erjavec, pravnik našega podjetja. Njegov elektronski naslov: andrej.erjavec@rra-koroska.si.

Končne določbe

Ti splošni pogoji začnejo veljati z dnem objave na spletni strani.

RRA Koroška d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe ali dopolnitve teh splošnih pogojev. O tem vas bomo obvestili. Spremenjeni splošni pogoji začnejo veljati z dnem objave na spletni strani.

Za tolmačenje določb teh splošnih pogojev se uporablja veljavno pravo v Republiki Sloveniji.

 

 

 

Piškotki

 

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Lastnik spletnega mesta in upravljalec podatkov je podjetje RRA Koroška d.o.o., Meža 10, 2370 Dravograd.

 

Piškotki

 

Piškotki so datoteke s podatki, ki so poslane s spletnega mesta v brskalnik, da bi zabeležili informacije o uporabnikih spletnega mesta. Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto.

Privzete nastavitve večine spletnih brskalnikov omogočajo samodejno nalaganje piškotkov na vaš računalnik. Nekatere ali vse piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko zavrnete s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanjša vašo zmožnost uporabe naših spletnih strani ali nekaterih ali vseh njihovih funkcij.

 

Piškotki, ki jih uporabljamo na spletni strani

 

Piškotek        Opis    Trajanje         Upravljalec

__utma          Piškotek potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami.            2 leti    RRA Koroška d.o.o., Google

__utmb          Piškotek, ki beleži nov obisk uporabnika ali sejo.         30 minut        RRA Koroška d.o.o., Google

__utmc          Piškotek, ki beleži čas trajanja obiska strani.     Do zaprtja brskalnika          RRA Koroška d.o.o., Google

__utmz          Piškotek, ki shrani vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki hrani informacijo, kako je uporabnik dosegel stran.   6 mesecev    RRA Koroška d.o.o., Google

 

Na spletni strani uporabljamo tudi piškotka cc_cookie_accept in cc_cookie_decline, ki si zapomnita vašo izbiro glede uporabe piškotkov.

 

Onemogočanje piškotkov

 

Piškotke lahko sami trajno onemogočite v nastavitvah vašega spletnega brskalnika. Spodaj so povezave do navodil:

    Internet Explorer 9

    Internet Explorer 7 in 8

    Chrome

    Firefox

    Opera

    Safari

Z sprejemom piškotov se strinjate, da zgoraj navedene piškotke naložimo na vaš računalnik.