Novice

Delavnica ob izdelavi občinske prometne strategije Občine Podvelka

 

Občina Podvelka je konec meseca junija organizirala dogodek ob otvoritvi igrišča za odbojko na mivki na Športnorekreacijskem prostoru v Breznu. Na dogodku so priredili turnir za občinski pokal v namiznem tenisu, odbojki na mivki, badmintonu, petanki, nogometu za veterane posameznih vaških skupnosti, pohod po občini in panoramsko kolesarjenje po novi kolesarski stezi.

Občina Podvelka je bila uspešna na javnem razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo za sofinanciranje izdelave občinske celostne prometne strategije (OCPS). V postopku javnega naročila je bila za izdelovalca izbrana RRA Koroška, d.o.o.. V sklopu izdelave OCPS-a je bila pod sklopom D – Analiza obstoječega stanja iz strani RRA Koroška d.o.o. ob pomoči Občine Podvelka izvedena delavnica na dogodku, na kateri so se preko ankete zbirala mnenja občanov.

Anketa je bila sestavljena iz treh kratkih vprašanj. Zanimalo nas je mnenje občanov o njihovih opažanjih na poteh, ki jih opravijo znotraj občine, glede ureditve površin, prometne varnosti, prometa ter rekreacijskih/turističnih poti. Prosili smo jih za oceno o njihovih potovalnih navadah v občini ter če bi bili župan/županja občine, katero izboljšavo na področju prometa bi najprej izvedli.

 

Vir: Arhiv RRA Koroška

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine