Novice

Aktivnosti projekta ReMOBIL v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022

 

 

 

 

Na RRA Koroška smo 𝗘𝘃𝗿𝗼𝗽𝘀𝗸𝗶 𝘁𝗲𝗱𝗲𝗻 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮 zaključili v 𝗠𝗲ž𝗶š𝗸𝗶 𝗱𝗼𝗹𝗶𝗻𝗶, natančneje na Poljani, kjer smo v okviru 𝗘𝘃𝗿𝗼𝗽𝘀𝗸𝗲𝗴𝗮 𝘁𝗲𝗱𝗻𝗮 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 in projekta 𝗥𝗲𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟 organizirali dogodek v sodelovanju z 𝗔.𝗟.𝗣. 𝗣𝗲𝗰𝗮. Na dogodek smo povabili predstavnike občinskih uprav ter nosilce razvoja turizma. Izmenjali smo si izkušnje ter se pogovarjali o možnostih in potrebah 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗮 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗶𝗵 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗼𝘇𝗼𝘃 𝘃 𝗠𝗲ž𝗶š𝗸𝗶 𝗱𝗼𝗹𝗶𝗻𝗶.

Po izvedbi posveta je sledil 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗮𝘇 𝗽𝗿𝘃𝗲 𝗽𝗼𝗺𝗼č𝗶 𝘇𝗮 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲 ob poškodbah, za zaključek pa smo se popeljali še po novem odseku državne kolesarske poti proti Prevaljam.

Vsi smo se strinjali, da je potrebno č𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝗷 povezati oba nova odseka med Prevaljami in Mežico ter zgraditi povezavo vse do Črne na Koroškem.

 

FOTO: Arhiv RRA Koroška

 

Projekt ReMOBIL je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine