Novice

Aktivnosti projekta ReMOBIL v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022

 

 

 

 

RRA Koroška je organizirala v okviru 𝗘𝘃𝗿𝗼𝗽𝘀𝗸𝗲𝗴𝗮 𝘁𝗲𝗱𝗻𝗮 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 in projekta 𝗥𝗲𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟 dogodek kolesarjenje po Dravski dolini.

 

Skupaj z župani in predstavniki občin, Ministrstva za infrastrukturo, Direkcije RS za infrastrukturo, Slovenskih železnic ter RRA Podravje – Maribor smo si v Dravogradu najprej pogledali zanimivo ETM aktivnost občine “Š𝗼𝗹𝘀𝗸𝗮 𝘂𝗹𝗶𝗰𝗮”, nato pa kolesarili po 𝗗𝗿𝗮𝘃𝘀𝗸𝗶 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝘀𝗸𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗶 ter si ob tem ogledali tudi nastajajoče in novozgrajene kolesarske odseke v Dravogradu, na Muti, v Vuzenici ter Radljah ob Dravi.

Vzklile so številne 𝗻𝗼𝘃𝗲 𝗶𝗱𝗲𝗷𝗲 𝗼 𝗽𝗼𝘃𝗲𝘇𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝘂 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲𝗻𝗷𝗮 𝗶𝗻 𝗷𝗮𝘃𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗽𝗼𝘁𝗻𝗶š𝗸𝗲𝗴𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗲𝘁𝗮 ter ugotovitev, da se z izgradnjo kolesarskih povezav delo na področju trajnostne mobilnosti na nek način pravzaprav šele začenja!

Po predstavitvi lokalne pivovarne in kosilu smo kolesarili še do železniške postaje Vuhred, kjer so nas 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝘀𝗸𝗲 ž𝗲𝗹𝗲𝘇𝗻ice presenetile z novo udobno 𝗦𝘁𝗮𝗱𝗹𝗲𝗿𝗷𝗲𝘃𝗼 𝗽𝗼𝘁𝗻𝗶š𝗸𝗼 𝗴𝗮𝗿𝗻𝗶𝘁𝘂𝗿𝗼, zaradi katere smo si želeli, da bi bil do Dravograda, kjer smo naš dan zaključili, še kakšen kilometer več.

 

 
Foto: Arhiv RRA Koroška

 

Projekt ReMOBIL je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine