Novice

Javno povabilo podjetjem za sodelovanje na slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO 2020

Javna agencija SPIRIT je objavila javno povabilo za podjetja, ki jih zanima sodelovanje na slovenskem paviljonu na največjem dogodku letošnjega in prihodnjega leta, Expo 2020 v Dubaju. Podjetjem, ki bodo nastopila na tem dogodku, so namenjene tudi finančne spodbude. Na ta način želijo organizatorji slovenske predstavitve na Expu 2020 spodbuditi odziv vseh podjetij, ki si zaradi svojih idej in poslovnih rešitev zaslužijo biti del prestižne svetovne razstave.

Podjetja lahko izbirajo med dvema privlačnima paketoma – podjetniškim in poslovnim, oba pa jim zagotavljata izpostavljeno predstavitev na slovenskem paviljonu, vrhunsko organizacijsko podporo in omogočata tudi umestitev na posebne dogodke, ki se bodo odvili na slovenskem in drugih paviljonih.
Organizatorji slovenske predstavitve v Dubaju se nadejajo dobrega odziva podjetij, to nakazuje tudi zanimanje, ki so ga številna podjetja že izkazala zgolj na osnovi prvih obsežnih predstavitev slovenskega paviljona na Expu 2020. K odzivu podjetij pa bodo gotovo pripomogle tudi finančne spodbude, ki jih zagotavlja Slovenski podjetniški sklad. Te so namenjene kritju stroškov, ki jih bodo imela podjetja z organizacijo predstavitve na slovenskem paviljonu. Podrobnejše informacije o vavčerjih za udeležbo na mednarodnih forumih so na voljo na tej povezavi, za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino pa na tej.
Expo, ki se bo tokrat prvi odvil v eni od arabskih držav, cilja primarno na trge Bližnjega vzhoda, južne Azije in Afrike, na katerih živi več kot 3 milijarde prebivalstva, Dubaj, ki ga gosti, pa je eno najmočnejših globalnih poslovnih središč, saj ima v njem podružnico več kot 70 % največjih svetovnih podjetij. Če k temu dodamo še podatek o načrtovanem obisku Expa – organizatorji napovedujejo kar 25 milijonov obiskovalcev – so promocijske in poslovne priložnosti za slovensko gospodarstvo na tem dogodku izjemne. Na javni agenciji SPIRIT, ki je nosilka vsebinske in organizacijske izvedbe predstavitve Slovenije na Expu 2020, zato pričakujejo, da bodo slovenska podjetja dodobra izkoristila možnost, da si na slovenskem paviljonu odprejo vrata na nove trge in do novih priložnostim.
Prijava podjetij za sodelovanje na slovenskem paviljonu je možna prek spletne strani Slovenija na Expu 2020, prijave pa bodo odprte do 30. 4. 2021.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine