Novice

Kolo povezuje – trajnostno povezani

 

 

 

 

 

V nedeljo, 2. 10. 2022, smo bili na dogodku »Kolo povezuje«, ki ga v okviru Festivala drugačnosti organizira Društvo paraplegikov Koroške. Sedaj že tradicionalni dogodek poteka vsako leto v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Zaradi dežja je bil letos prestavljen. V uvodnem delu smo predstavili delo in aktivnosti RRA Koroške na področju razvoja bolj trajnostnih oblik mobilnosti. Izpostavili smo pomen vzpostavljanja celovitega in za uporabnike varnega kolesarskega omrežja v regiji, povezovanja s sistemom javnega potniškega prometa ter pomena upravljanja mobilnosti, za kar si prizadevamo tudi v aktualnem projektu ReMOBIL.

Po uvodnem formalnem delu smo se udeleženci z različnimi kolesi – običajnimi, na ročni pogon, elektro ali ročno-elektro pogon, podali na Štrekno, priljubljeno kolesarsko povezavo.

 

Foto: Arhiv RRA Koroška

 

 

Projekt ReMOBIL je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine