Aktualno, Novice

Utrip družabnih dogodkov ter druženj se vrača na Koroško, vabljeni, da jih podoživite z nami

Korošci smo gostoljubni in družabni ljudje. Utrip družabnih (glasbenih, športnih, kulturnih in kulinaričnih) druženj se vrača na Koroško. Dober mesec dni po siloviti ujmi pri nas pestrega dogajanja ne manjka. Danes vas želimo povabiti na katerega izmed dogodkov. Veselimo se vašega obiska! Kljub posledicam avgustovskih poplav Koroška ostaja varna destinacija za turistični obisk. Ekološka bremena so izven turističnih območij in nimajo vpliva na izvajanje turističnih programov.

Ta petek, 15. septembra 2023, od 9. ure dalje vabljeni v Slovenj Gradec. Potekal bo že 25. Mirovniški festival in 16. Festival drugačnosti, s katerima bomo ponovno obeležili Svetovni dan miru. Organizacija združenih narodov je leto 2023 razglasila za mednarodno leto dialoga kot jamstva za mir, da bi povečala mednarodno zavedanje o pomembnosti miru v družbi. Dialog kot jamstvo za mir je osrednja tematika letošnjega Mirovniškega festivala. Na dogodku se bodo na stojnicah predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami. Pester bo tudi spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami.

V soboto, 16. septembra 2023, ob 10. uri, pa se pričenja Slovenjgraška gostilna. V okviru tega dogodka pa bodo vaške skupnosti in mestne četrti kuhale golaž. Kulinaričen dogodek pa bodo popestrili pevski zbori z usnjarsko tradicijo, v goste prihaja Godba na pihala Črnomelj ter ansambel Zapeljivi muzikanti.

V soboto, 16. septembra 2023, se bo odvijal veliki dobrodelni dogodek za vse ljubitelje trail teka in pohodništva v Črni na Koroškem: K24 TRAIL – SKUPAJ ZA ČRNO. Tradicionalni K24 trail, ki je dogodek mednarodnih razsežnosti in bi se moral odvijati v avgustu, je bil namreč zaradi silovite ujme odpovedan.

Organizatorji pravijo takole: »Ker ste nam dragi tekači skozi težke trenutke v začetku avgusta vseskozi izkazovali pomoč na vseh nivojih, se Vam bomo oddolžili z organizacijo dobrodelnega tekmovanja. K24 – SKUPAJ ZA ČRNO bo namenjen našim VELIKIM HEROJEM v času poplav in prijateljem, ki so bili tudi sami zelo prizadeti v tej naravni katastrofi.Vsa sredstva, ki jih bomo pridobili z organizacijo tekmovanja bomo namenili:
PGD Črna na Koroškem in GRS Koroška.«

Klemen Pušnik dodaja: »V kraj si želimo vrniti družabno življenje. Tvoja odločitev je, ali prideš na dogodek tekmovat ali se zabavat, važno pa je, da ne manjkaš!«

Znan pa je tudi že datum za K24 trail v prihodnjem letu. Potekal bo od 9. do 11. avgusta 2024.

Pestro bo tudi v Radljah ob Dravi. Festival Radjevanje pa Dravski dolini daje novo raven dogajanja. Ob naravnih in kulturnih znamenitostih ter kulinariki ponuja preplet širokega spektra glasbenih in ostalih umetniških žanrov. V prvi ediciji Radljevanja, radeljskega kulturnega popotovanja, izstopajo Magnifico, Ansambel Saše Avsenika, Gregor in Monika Avsenik s posebnim gostom Alfijem Nipičem ter Vlado Kreslin z Beltinško bando.Projekt Radljevanje v najširšem smislu strateško prepleta kulturno in turistično aktivacijo našega javnega zavoda s ciljem, da pospešimo razvoj tovrstnih dejavnosti in storitev, tako za občane, kot za drugo ciljno publiko“, pa izpostavi Gregor Likar, direktor Javnega zavoda ŠKTM Radlje ob Dravi. Slogan Radljevanja se glasi: »Tam bo vse in vsi bomo tam. Pridite tudi vi. Pa naj Drava mirno teče …«

Prihodnji petek, 22. septembra 2023, bo dvorano Športne hiše Radlje ob Dravi zatresel Magnifico.

Vabljeni na kateregakoli od družabnih dogodkov, zagotovimo vam lahko le, da bo nepozabno in doživeto. Predvsem pa vam sporočamo, da naša Koroška potrebuje vašo podporo tudi v turizmu in to bolj kot kadarkoli do zdaj. Hvala, ker ste z nami!

 

Naslovna fotografija: Ivan Pisar

 

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine