Novice

Koroška pušča sled na vsakem koraku. Tudi preko meja, predvsem pa v srcih ljudi, ki nas obiščejo. Navdušeni smo nad že več kot 20 milijonov ogledov posnetka adrenalinskega doživetja Black Hole trail v enem tednu.

Tokrat želimo z vami deliti zanimivo in izjemno izkušnjo, ki je na trenutke dih jemajoča. Še ne dolgo nazaj je našo Koroško, natančneje Gorsko kolesarski park Jamnica in Podzemlje Pece, obiskal avanturist Olly Wilkins, ki ga ne ustavi tudi najbolj drzna dogodivščina.

Olly Wilkins je v Jamnici gostoval že nekajkrat. Anej Štrucl (Single Trail Park Jamnica) nam zaupa, da so se preko preteklih sodelovanj spletle prave prijateljske vezi. Plod tega je tudi zadnje povabilo k sodelovanju v projektu ODUB‘s Mystery tour in snemanje za Goodyear Bike, kjer sta Olly in Jono Jones ambasadorja kampanje.

Anej Štrucl je akcijsko pristopil in zgrabil odlično priložnost, ki jo je podprla tudi Slovenska turistična organizacija. V nekajdnevnem snemanju na Koroškem se je dogajalo veliko zanimivega in predvsem drznega. Edinstveno doživetje Jamnice in Podzemlja Pece je sodelovanje preko socialnih omrežij s svetlobno hitrostjo poneslo po širnem svetu, danes ima posnetek, ki ga je objavil Jono Jones že neverjetnih več kot 20 milijonov ogledov in več kot 11.500 komentarjev. Krasna promocija za Koroško in Slovenijo, Olly in Jono pa sta kot kaže od zdaj suvereno tudi naša ambasadorja.

Ta konec tedna bo Koroška na obeh straneh Pece gostila še prestižni mednarodni Roamer Rendezvous, vikend gorsko kolesarskih potepanj po stezicah med Jamnico in Peco, ki se ga bodo udeležili tudi številni zvezdniki tega športa. Prva je nekdanja svetovna prvakinja in zmagovalka svetovnega pokala v spustu, Valižanka Manon Carpenter, ki je ambasadorka Patagonje za poti in okolje. Pridejo tudi  švicarski profi Ludo May, nekdanja svetovna prvakinja v spustu, Kanadčanka Miranda Miller, domačin Vid Peršak … Dogodek bo tudi dobrodelnega značaja. Roamer Rendezvous bo za odpravljanje posledic poplav na Koroškem prispeval 10 odstotkov vseh prihodkov.

Koroška kot prava kolesarska destinacija nudi doživetja različnih vrst. Poleg adrenalinskih podvigov, si pri nas lahko izberete tudi kaj mirnejšega in užitkarskega.

Podajte se na pustolovščino ob reki Dravi, ki nudi doživetje za vsakim zavojem

V lepem jesenskem vremenu vas želimo povabiti tudi na Dravsko kolesarsko pot. Ta velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Primerna je za družine in kolesarje uživače, ki ob svojih kolesarskih podvigih radi obiščejo najlepše kotičke, začutijo utrip mest v katerih prenočijo in obenem razvajajo svoje brbončice in se prepuščajo doživetjem. V Sloveniji in na Hrvaškem je pot razdeljena na 6 etap.

Na Koroškem se pot vije skozi občine: Ribnica na Pohorju, Podvelka, Radlje ob Dravi, Vuzenica, Muta in vse do Dravograda. Ob tem pa vabljeni na lepa doživetja, razglede, ki jih

ponujajo okoliški hribi, tukaj je le nekaj namigov: Idilična Ribnica na Pohorju z Ribniškim jezerom, Vodni park Radlje ob Dravi, Mitnica na Muti, Pistrov Grad v Vuzenici, Dvorec Bukovje v Dravogradu, Skalca nad Bukovjem ali Stari grad nad Dravogradom in še mnogo več … Tudi vlak je odlična opcija, da se na svoje izbrano izhodišče odpravite trajnostno in okolju prijazno.

Vabljeni k nam, da doživite Koroško v vsej svoji lepoti tudi vi. Ta je zelena in varna za turistični obisk. Dobrodošli!

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine