Novice

Participativni spletni dogodek “BrezUPI mladih na Koroškem – kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem?”

Podjetje A. L. P. Peca d.o.o. v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji organizira participativni spletni dogodek BrezUPI mladih na Koroškem kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem?

2022 je evropsko leto mladih, zato vanj vstopamo s pomembnim pogovorom, kako bomo na Koroškem s sodelovanjem in vizijo mladih zgradili boljšo prihodnost, ki bo bolj zelena, vključujoča in digitalna.

In kakšna še?

Vabimo
vas, da se udeležite participativnega spletnega dogodka, ki se bo odvil v četrtek, 27. januarja 2022, ob 17.00 prek spletne platforme ZOOM,
in delite
svoje mnenje o prihodnosti, ki si jo želite za Evropo.

Na dogodku bomo povezali mlade in predstavnike določenih ključnih področij, da skupaj identificirajo aktualne izzive mladih, predebatirajo različne vidike in predlagajo možne rešitve, tudi s pomočjo občin, države in EU.

Program:
17.0018.30 V prvem delu bodo govorniki predstavili stanje mladih (na Koroškem) na različnih področjih in orisali njihove perspektive. S predlogi in vprašanji se boste vključili tudi vi.
Z nami bodo:

Jerneja Jug Jerše, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji;
Marijana Cigala, županja Občine Dravograd, predsednica Sveta Koroške regije;
Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem;
Karmen Sonjak, direktorica RRA Koroška;
Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice;
Jasmina Uršič, vodja koroških Uradov za delo;
Anja Mager, predsednica Zveze slovenske podeželske mladine;
Jure Lesjak, analitik in vodja odnosov z javnostmi pri Korocivu;
Katja Vravnik, direktorica Gledališča DELA;
Urška Čerče, podpredsednica Društva raum AU.
18.3019.30 V drugem delu vse udeležence vabimo v moderirane fokusne skupine, v katerih bo potekala usmerjena razprava o spodaj naštetih aktualnih problematikah. Na koncu bodo moderatorji predstavili rezultate debat in potencialne konkretne rešitve, predloge, mnenja.
Za več informacij pišite na info@alppeca.si.
Podrobnosti in program pa najdete v spodnjem VABILU:

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine