Novice

SPOT Svetovanje Koroška: Uporabniki / uporabnice portala SPOT (Državni portal za poslovne subjekte in samostojnega podjetnika) – Registrska številka ni več obvezen podatek pri prijavi osebe v obvezna socialna zavarovanja na M1 in M12 obrazcu

 

Registrska številka zavezanca je enolični identifikator zavezanca za prijavo v sistemu obveznih socialnih zavarovanj, ki jo zavezancu za prijavo določi ZZZS (Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije).

Zavezancu se lahko dodeli le ena registrska številka, ne glede na to, ali je zavezanec za prijavo v eno ali več obveznih socialnih zavarovanj.

SPOT portal uporabnikom omogoča, da osebo s katero smo sklenili Pogodbo o zaposlitvi tudi prijavimo v obvezna socialna zavarovanja. Do sedaj smo pri izpolnitvi M1 obrazca – prijava podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju o starševsko varstvo in zavarovanju za primer brezposelnosti  in pri M12 obrazcu – prijava zavarovanja za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni, vnašali registrsko številko zavezanca, slednje ni več potrebno.

Za zavezance za prijavo v izbrano zavarovanje, ki imajo v evidenci ZZZS že določeno registrsko številko, vpis registrske številke na M-1 ali M12 ni več obvezen.

Za SPOT Svetovanje Koroška

RRA Koroška d.o.o.:

Danijela Uran, podjetniška svetovalka

 

Ravne na Koroškem, 23.02.2022

 

Viri:

  1. SPOT portal [online]. Dostopno na:si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO4291 (23.02.2022).
  2. si [online]. Dostopno na: https://www.kado.si/33/vlaganje-prijav-v-obvezna-socialna-zavarovanja-uniqueiduchxzASYZNbyG5KnlAX-qBaa6ppWXUOx/ (23.02.2022).

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine