Novice

Usposabljanje za gorskokolesarske učitelje/vodnike je uspešno za nami

Konec avgusta 2021 smo pričeli z z izvedbo usposabljanja strokovnega kadra, ki želi izvajati gorsko kolesarske delavnice oz. tečaje in voditi gorsko kolesarske ture v naravnem okolju ali namenskih kolesarskih parkih v Koroški regiji, ki je ena izmed vodilnih turističnih gorsko kolesarskih destinacij v Sloveniji. Usposabljanje je bilo izpeljano v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije.

 
Usposabljanje je bilo za udeležence sofinancirano, saj je bilo organizirano v okviru projekta »Dvig kompetenc in razvoj turistične ponudbe vodilne destinacije Koroška 2020-2021«, ki ga financirajo Republika Slovenija in Evropska unija – iz Evropskega sklada za regionalni razvoj –  ter občine Koroške regije. 
 
Skladno s 40. členom Zšpo-1 je Kolesarska zveza Slovenije kot nacionalna panožna športna zveza nosilka usposabljanja strokovnih delavcev v svojih športnih panogah in  izvaja javnoveljaven program  usposabljanja za športni panogi gorsko kolesarstvo in bmx, kjer posameznik pridobi znanja in kompetence s področja kolesarskega vodništva, trenerstva in učenja gorsko kolesarskih tehnik in veščin. 
 
Praktični del usposabljanja je potekal na Kopah v Bike parku KopeJamnici v Single Trail centru Jamnica in na pumptracku Črna na Koroškem. Usposabljanja se je udeležilo 17 kandidatov, ki so do navedenega roka poslali ustrezna dokazila in so izpolnjevali pogoje prijave. Usposabljanje smo uspešno zaključili konec preteklega meseca.
 
Vabljeni k ogledu priloženih fotografij.
 
Vir fotografij: Kolesarska zveza Slovenije
 
Operacijo “Dvig kompetenc in razvoj turistične ponudbe vodilne destinacije Koroška 2020-2021” financirajo Republika Slovenija in Evropska unija – iz Evropskega sklada za regionalni razvoj – ter občine Koroške regije.
 

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine