Novice

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT Svetovanje Koroška in Skupnost slovenskih podjetnic vabita na dogodek »Podjetniški trendi na Koroškem«

 

Dobimo se 21. aprila 2022, ob 10.00 uri, v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Koroške (3.nadstropje, P1), Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec

 

PROGRAM DOGODKA:

10.00    Uvodni pozdrav

Zakaj je žensko podjetništvo pomembno – Marta Turk, mentorica in pionirka ženskega podjetništva – predstavitev projekta ACT IMPACT

O prodajnih veščinah podjetnic – Mag. Sonja Peklenik

Linkedin ni le kadrovski portal – Barbara Imenšek

Kar ne ubije, jača – Sanela Dropulić

10.50    Čas za vprašanja in komentarje

11.00     Omizje s koroškimi podjetnicami

Svoja razmišljanja in izkušnje bodo v pogovoru z moderatorko Tino Petrovčič podelile:

Lucija Čevnik, Eva Štraser, Katja Lenart, Doroteja Maklin

11.45    Čas za vprašanja in komentarje

Moderiranje dogodka – Zavod Meta – Tina Petrovčič

 

PRIJAVE:

Za udeležbo na brezplačnem dogodku se prijavite do torka 19.04.2022 prek spletnega obrazca:

  • Prijavni obrazec za podjetnice, ki že imajo registrirano podjetje (S.P., D.O.O., zavod) – prijavite se TUKAJ.
  • Prijavni obrazec za potencialne podjetnice, ki še nimajo lastnega podjetja – prijavite se TUKAJ.
  • Za informacije v zvezi s programom se obrnite na 030 756 725 (info@skupnost-podjetnic.si), za ostale informacije pa pokličite na tel. štev.: 031 357 311 ali 02 88 42 927 in prek e-pošte: info@podjetniskicenter-sg.si.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna.

Dogodek se snema.

Lepo vabljene!

 

Organizatorja dogodka:

za SPOT Svetovanje KOROŠKA

Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o. v sodelovanju s Skupnostjo slovenskih podjetnic in projektom ACT IMPACT.

 

Sodelujoči (po vrstnem redu):

Marta Turk – mentorica s srcem, pionirka podjetništva in uveljavljena podpornica ekonomske samostojnosti žensk, saj že od leta 1991 tlakuje pot za uveljavitev vloge žensk v gospodarstvu in podjetništvu. Ustanoviteljica več podjetij in prvega gospodarskega interesnega združenja malih in srednjih podjetij GIZ Podjetnost in podpornica Skupnosti slovenskih podjetnic ter projekta 500 Podjetnic.

Mag. Sonja Peklenik – podjetniška svetovalka, tudi sama podjetnica in strokovnjakinja za področja prodaje, pogajalskih veščin, vabljena predavateljica v gospodarstvu in v izobraževalnih ustanovah doma in v državah JV Evrope. Je tudi ustanovna članica Skupnosti slovenskih podjetnic.

Barbara Imenšek– podjetnica z mednarodnimi izkušnjami v marketingu, ki svoje strokovno znanje širi tudi v mednarodnem okolju. Njeno ekspertno poznavanje portala LinkedIn povezuje tudi z novimi podjetniškimi pristopi, v Evropi, Aziji, ZDA in Avstraliji.

Sanela Dropulić – futurologinja podjetništva, neuničljiva borka za žensko podjetništvo, nosilka projekta Kongres poduzetnica v Zagrebu in kreatorka inovativnih podjetniških projektov. Po težki življenjski preizkušnji se vrača med nas s polnimi jadri.

Dr. Lucija Čevnik je svoje delo posvetila reševanju stisk, konfliktov in strahov, ki posameznika hromijo v odnosih z drugimi ali pa mu zaradi nizke samopodobe onemogočajo osebnostni razvoj. Svetuje staršem, ki ne zmorejo premagovati težav s svojimi otroki in mladostniki, izvaja predavanja in delavnice za pedagoške delavce, podjetja, starše ter s preventivnimi vsebinami pomaga otrokom razvijati zdrav odnos do svojega telesa. Je doktorica sociologije, specializantka lacanovske psihoanalize, publicistka, pisateljica, kmetovalka, predavateljica in osebna svetovalka.

Eva Štraser, ustanoviteljica podjetja Evegreen prisega na trajnost in krožno gospodarstvo. Fokus mladega zagonskega podjetja je iz organskih odpadkov razvijati nove, trajne izdelke. Tudi drugim podjetjem pomagajo odpadkom vdihniti novo življenje. Iz agroodpada in surovin delajo razgradljive cvetlične lončke, znani so po razgradljivih svečah in inovativnem frizbiju iz kompostiranega materiala.

Katja Lenart je več kot 10 let ustvarjala vizualne vsebine za slovenska in tuja podjetja. Je ustanoviteljica podjetja LenArt Production, katerega poslanstvo je čim več uporabnikov pametnih telefonov naučiti, kako lahko samo s telefonom in brezplačnimi aplikacijami sami ustvarjajo profesionalne vizualne vsebine za potrebe spletnega marketinga.

Doroteja G. Maklin je magistra proizvodnih tehnologij, ki je po desetih letih življenja in dela v Veliki Britaniji prevzela družinsko proizvodno podjetje na Koroškem. Izkušnje iz raziskav in svetovanja globalnim korporacijam po vsem svetu o strategijah in procesih inoviranja ter digitalnih transformacij, je prenesla v vodenje in upravljanje lastnega podjetja. V podjetju se ukvarjajo z razvojem izdelkov iz plastičnih in bio-polimernih materialov, kjer s strankami soustvarjajo vse od ideje do proizvodnje ter pakiranja končnega izdelka.

Tina Petrovčič je moderatorka dogodkov, mikrofon pa je njen najboljši prijatelj. Svoje govorne sposobnosti je pilila na Časniku Finance, Radiu 94 in v prostem času tudi na različnih kulturnih ter mladinskih dogodkih.

Skupnost slovenskih podjetnic deluje pod okriljem Zavoda za razvoj ženskega podjetništva M.E.T.A. in predstavlja mrežo slovenskih mikro in malih podjetnic. Osrednji dogodek Skupnosti je 500 Podjetnic, ki je bil zaradi epidemije dve leti zapored odpovedan, prav v času, ko je postajal mednaroden.

Projekt ACT IMPACT

se prvič javno predstavlja prav na tem dogodku. Namenjen je podjetnicam s potencialom rasti in s pomembnim sporočilom. Žensko podjetništvo in njegov prispevek v družbi in okolju (Impact).

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Aktivnost se financira iz sredstev namenjenih za zunanje storitve za SPOT svetovanje KOROŠKA, kot del aktivnosti iz akcijskega načrta SPOT svetovanje KOROŠKA: »Usposabljanja in delavnice.«

Deli novico:

Več novic

SEEMEET 2023

Slovensko in mednarodno poslovno okolje bo v oktobru letos ponovno zaživelo ob vrnitvi SEEMEET-a, največjega

Preberi »
Skoči do osrednje vsebine