Novice

VABILO in PRIJAVNICA na usposabljanje VODNIKOV INTERPRETATORJEV za kulturno dediščino in naravo Koroške

VABILO na usposabljanje VODNIKOV INTERPRETATORJEV za kulturno dediščino in naravo Koroške v okviru projekta »Dvig kompetenc in razvoj turistične ponudbe vodilne destinacije Koroška 2020-2021«.
 
 
Spoštovani partnerji,
v RRA Koroška bomo na vašo željo in pobudo izvedli usposabljanje VODNIKOV INTERPRETATORJEV za kulturno dediščino in naravo Koroške. Usposabljanje po potekalo po programu Evropskega združenja za interpretacijo dediščine – Interpret Europe, v maju in juniju 2021.
Izvedba usposabljanja je del projekta »Dvig kompetenc in razvoj turistične ponudbe vodilne destinacije Koroška  2020-2021«, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije – iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Republike Slovenije ter občin Koroške regije, v okviru Javnega razpisa za preoblikovanje turistične ponudbe v vodilnih destinacijah v letih 2020 in 2021 zaradi epidemije COVID 2019.
 
Kdaj in kje bo potekalo?
 
Usposabljanje v trajanju 40 ur, bo potekalo od 24. maja 2021 do 26. maja 2021 ter od 21. junija 2021 do 22. junija 2021, na petih delavnicah, vsakič od 8.30 do 17.30, na različnih lokacijah Koroške regije. V kolikor izvedba zaradi epidemiološke situacije ne bi bila možna, bomo datum izvedbe ustrezno prilagodili.
Komu je usposabljanje namenjeno in kaj vse je potrebno za pridobitev potrdila Vodnik Interpretator?
 
Usposabljanje je vsebinsko prilagojeno ponudnikom turističnih storitev Koroške. Še posebej tistim, ki jih to področje zanima in ki se v okviru svojega delovanja srečujejo z gosti in obiskovalci. Znanja kakovostnega interpretiranja so zelo pomembna za turistične vodnike ter vse, ki se ukvarjajo ali bi se želeli ukvarjati z interpretacijo dediščine ali prenosom znanja na teh področjih. V usposabljanje bo vključenih 15 udeležencev. Predznanje interpretacije dediščine ni potrebno. Potrebne pa so izkušnje z vodenjem, podajanjem informacij javnosti ipd.,.
*Opomba: Usposabljanje poteka na prostem, v vsakem vremenu in je fizično dokaj zahtevno.
 
Več o vsebini usposabljanja in PRIJAVNICO najdete v prilogi.
Operacijo »Dvig kompetenc in razvoj turistične ponudbe vodilne destinacije Koroška 2020-2021« financirajo Republika Slovenija in Evropska unija – iz Evropskega sklada za regionalni razvoj –  ter občine Koroške regije.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine