Novice

Okusite Koroško

Jesen je tukaj z njo pa tudi Teden restavracij. Vabljeni torej, da Koroško okusite. Vaše brbončice vam bodo hvaležne, domov pa boste brez dvoma odšli z okusom po še.

Naravno, domače in tradicionalno so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične posebnosti koroške kuhinje. Ponosni smo na svoje specifične avtohtone prehranjevalne navade in jedi. Te izvirajo iz naravnega načina predelave po domačih, tradicionalnih receptih.

Gospodinje vam pri nas še vedno pripravijo kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle, tovste grumpe, repičevo župo, rženi kruh … H gurmanski izkušnji vabijo že z svojimi imeni, kajne?

Na turističnih kmetijah, v gostilnah in restavracijah vam bodo pripravili domače koroške jedi – pravo koroško košto po receptih od naših babic, izražajo pristnost in domačnost. Seveda pa vam pri nas znajo pripraviti odlične tradicionalne jedi na tudi sodobnejši način.

V okviru Tedna restavracij, ki po vsej Sloveniji poteka od 13. do 22. oktobra 2023, vam na Koroškem kulinarično razvajanje nudijo tri odlične restavracije: Gostilna Murko in Hiša Ančka iz Slovenj Gradca ter Restavracija Korošica iz Šentjanža pri Dravogradu.

Gostilna Murko je družinska gostilna s 120 letno tradicijo. Trenutno kulinarično zgodbo ustvarja že četrta in peta generacija “Murkotovih”. Iz stare tradicionalne kuhinje so jih novi časi popeljali v nove trende. Ponosni so na svoje korenine, tradicijo in okolje.

Več: TUKAJ

Več kot 218 let star objekt, ki je bil v 60. letih z bogato zgodovino znan kot gostilna Ančka, je z novim imenom, Hiša Ančka, leta 2017 dobil novo priložnost, da ustvarja odlično kulinariko. So ponosni  udeleženci slovenske akcije Teden restavracij, kjer promovirajo le najboljše jedi.

Več: TUKAJ 

Bogato preteklost koroške regije lahko odkrijete tudi v Korošici, ki vas bo popeljala na doživeto gurmansko potovanje. Uživali boste v okusni in zdravi hrani pripravljeni po tradicionalnih receptih s pridihom sodobnosti. Izvrstni kuharski mojstri bodo prav za vas pripravili edinstvene in nepozabne specialitete.

Več: TUKAJ

Pohitite torej z rezervacijo in se prepustite pravemu kulinaričnemu doživetju. Dobrodošli!

 

Avtor fotografij: Tomo Jeseničnik

 

 

 

 

 

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine