Novice

Aktivnosti projekta ReMOBIL v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022

 

 

 

 

V okviru aktivnosti projekta 𝗥𝗲𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟 in 𝗘𝘃𝗿𝗼𝗽𝘀𝗸𝗲𝗴𝗮 𝘁𝗲𝗱𝗻𝗮 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 je RRA Koroška organizirala prvega izmed več dogodkov – posvet 𝗜𝘇𝗸𝘂š𝗻𝗷𝗲 𝘇 𝗶𝘇𝘃𝗮𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲𝗺 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗶𝗵 𝗮𝘃𝘁𝗼𝗯𝘂𝘀𝗻𝗶𝗵 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗷 𝘃 𝘀𝗲𝘃𝗲𝗿𝗻𝗶 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗶𝗷𝗶.

Sestali smo se organizatorji obstoječih tovrstnih linij ter si izmenjali izkušnje, izpostavili izzive in težave ter zastavili skupne aktivnosti v prihodnje. 

Po posvetu je bil izveden še 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝘀𝗸𝗶 𝗱𝗲𝗹, kjer smo delovanje naše linije in Štrekna bus-a preizkusili tudi v praksi. Bus nas je skupaj s kolesi popeljal na izhodišče kolesarske poti Štrekna v Gornji Dolič, od koder smo kolesarili nazaj v Slovenj Gradec. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Arhiv RRA Koroška

 

 

 

Projekt ReMOBIL je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine