Novice

Javni razpis za predložitev projektov (za projekte manjših vrednosti) v okviru Interreg programa Slovenija-Avstrija 2021–2027

Programsko območje obsega osem slovenskih (Gorenjska, Goriška, Koroška, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska, Savinjska, Zasavska) in osem avstrijskih (Oststeiermark, West- in Südsteiermark, Graz, Östliche Obersteiermark, Unterkärnten, Klagenfurt-Villach, Oberkärnten in Südburgenland) NUTS3 regij.

Minimalna zahteva je, da ima partnerstvo vsaj enega projektnega partnerja iz Slovenije in enega iz Avstrije ali EZTS (Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje), registrirano v eni od sodelujočih držav, sestavljeno iz članov iz obeh držav članic, in največ štiri projektne partnerje. Fizične osebe in politične stranke so izključene iz sodelovanja. Vse druge pravne osebe lahko sodelujejo, če ne delujejo kot zunanji ponudniki storitev ter imajo finančno, administrativno in operativno zmogljivost za sodelovanje v programu. Partnerji imenujejo vodilnega partnerja. Vsi partnerji morajo imeti sedež na programskem območju. Pri projektih manjših vrednosti imajo pri sodelovanju prednost novi upravičenci projektov. Program spodbuja sodelovanje manjših institucij, ki sicer ne morejo ali ne sodelujejo v standardnih projektih (npr. manjše občine, nevladne organizacije in združenja), z namenom čezmejnega povezovanja ljudi. Dejavnosti projektov manjših vrednosti se osredotočajo na ciljne skupine.

Več: http://www.si-at.eu/2127/wp-content/uploads/sites/13/2023/05/Javni_razpis_projekti_manjsih_vrednosti_19-5-2023.pdf

 

 

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine