Novice

VABILO ogled novosti in predstavitev dobrih praks in novosti na področju naprednih tehnologij

 

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o. v imenu SPOT svetovanje Koroška ter v sodelovanju s Fakulteto za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec vabi na ogled dobrih praks in novosti na področju naprednih tehnologij.

       

KAJ:

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vabimo na ogled dobrih praks in novosti na področju naprednih tehnologij v podjetji Adria Mobil in TPV. Ogled dobrih praks je namenjen vodstvenim kadrom, zaposlenim, ki se ukvarjajo s področjem naprednih tehnologij ter morebitnim potencialnim podjetnikom na tem področju.

Adria Mobil je eden vodilnih evropskih proizvajalcev prikolic, avtodomov in mobilnih hišic. Začetki podjetja segajo v leto 1965, ko so v Novem mestu izdelali prvo prikolico, imenovano Adria 375. Ključni dejavniki uspeha podjetja Adria Mobil so predvsem obsežno znanje in izkušnje na področju razvoja, proizvodnje in trženja prikolic, avtodomov in mobilnih hiš. Podjetje s ponudbo cele palete storitev, nenehnimi inovaciji in prilagajanjem izdelkov potrebam kupcev ohranja konkurenčno prednost, Adrijina blagovna znamka pa je med najbolj prepoznavnimi in priljubljenimi na evropskem trgu karavaninga.

Skupina TPV je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV AUTOMOTIVE d.o.o. s hčerinsko družbo TPV Šumadijo v Srbiji, predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Proizvodne procese razvijajo po načelu pametnih tovarn in sami so razvili tudi rešitve za potrebe upravljana proizvodne logistike, kjer so avtomatsko vodena vozila (AGV – lastni razvoj) eden ključnih produktov. So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Na lokaciji Velika Loka, ki jo bomo obiskali, si bomo lahko ogledali proizvodnjo, kjer so AGV-ji vpeljani tudi v proizvodnjo.

 

KDAJ:

Torek – 7. 6. 2022:

6:30 Odhod iz Slovenj Gradca (MPIK, Ozare 19)
9:30 – 12:00 Predstavitev in voden ogled podjetja Adria Mobil (Novo Mesto)
12:45 – 14:00 Predstavitev AGV vozil v podjetju TPV (Velika Loka)
14:30 – 17:00 Kosilo in mreženje
19:30 Predviden prihod nazaj v SG

 

PRIJAVE

Prijavite se lahko naslednji POVEZAVI. Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na Fakulteto za tehnologijo polimerov: 051 315 970 (Maja Mešl). Rok za prijavo je najkasneje do 03.06.2022 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest.

Dogodek je za udeležence brezplačen.

Več info: Ogled dobrih praks 2022_FTPO_PCSG 7_6_2022

Za SPOT svetovanje KOROŠKA

Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Aktivnost se financira iz sredstev namenjenih za zunanje storitve za SPOT svetovanje KOROŠKA, kot del aktivnosti iz akcijskega načrta SPOT svetovanje KOROŠKA: »Izmenjava dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti.«

 

Deli novico:

Več novic

Skoči do osrednje vsebine